Logo warme bestemmingen

Tips kinderkorting Spanje

Boek direct een vakantie Spanje met kinderkorting!

Vakantie Spanje kinderkorting: waar voordelig boeken?

Op zoek naar een voordelige gezinsvakantie in Spanje met korting t/m 16 jaar? Dan zit je hier goed want wij gaan je helpen! Ontdek hoe je met (all inclusive) kinderkorting in Spanje kunt genieten van een zorgeloze all-inclusive vakantie met het hele gezin. Per reisaanbieder nemen we je stap voor stap mee in de wereld van kinderkortingen, zodat je het maximale uit je vakantiebudget kunt halen. Lees verder om te ontdekken hoe kinderkorting werkt, hoe je eenvoudig kunt boeken en waar je de beste deals vindt.

Hoe werkt kinderkorting in Spanje t/m 16 jaar precies?

Kinderkorting is een speciale aanbieding voor als jij op vakantie gaat met jonge gezinnen en wel wat korting kunt gebruiken. De hoogte van de korting varieert afhankelijk van de leeftijd van het kind en de gekozen accommodatie en is beschikbaar voor baby’s (0-1 jaar) en kinderen (2-16 jaar). Bij de meeste all-inclusive reizen kun je rekenen op aanzienlijke kortingen, die het mogelijk maken om met het hele gezin op vakantie te gaan zonder je budget te overschrijden.

Om je een indicatie te geven hoeveel dit kan schelen hebben wij de proef om de som genomen en verschillende reisaanbieders zoals TUI, Corendon, Sunweb en Prijsvrij gecheckt op de hoogte van de kinderkorting. Voor verschillende kindvriendelijke hotels in Spanje zoals Splashworld The Valle Taurito, Parque Santiago Tenerife & Aparthotel Zafiro Tropic was de hoogte van de kinderkorting t/m 16 jaar bij alle aanbieders minimaal €399. Voor de allerjongsten (0 – 1 jaar) was dit gemiddeld zo’n €650,-. Dat voor hen de korting hoger is, is logischerwijs ook te begrijpen aangezien kinderen in deze leeftijdsgroep nauwelijks consumeren.

Top 4 touroperators met kinderkorting

Hoe boek je een vakantie met kinderkorting in Spanje?

Het boeken van een all-inclusive vakantie met kinderkortingen in Spanje is een fluitje van een cent! De reisaanbieders maken het nou zo makkelijk mogelijk: je hoeft simpelweg de leeftijd en geboortedata van de reizigers door te geven tijdens het boekingsproces, en voilà, de magie gebeurt vanzelf. De juiste kortingen worden automatisch toegepast op de totaalprijs, zodat je direct ziet hoeveel je bespaart.

Ze begrijpen dat elk gezin uniek is, en daarom kun je bij hen vaak ook aangeven wat het beste bij jouw wensen past. Wil je met het hele gezin gezellig op één kamer verblijven, of geef je de voorkeur aan meerdere kamers of appartementen? Geen probleem! Ze passen de prijsopgave precies aan op jouw specifieke situatie, inclusief die geweldige kinderkorting. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je met een gerust hart jouw droomvakantie boeken. Handig toch?

Misschien op zoek naar een hotel met glijbanen of waterpark op Tenerife? Lees dan ook ons uitgebreide artikel met hotels op Tenerife met glijbanen! Deze hotels zijn stuk voor stuk goed beoordeeld op websites als Zoover & Booking.com. En misschien een last minute vakantie Tenerife boeken? Bekijk dan hiervoor ons uitgebreide artikel inclusief tips!

Korting voor kids: zo werkt het bij Nederlandse reisaanbieders

Hoe zit het eigenlijk met die kinderkorting bij de Nederlandse reisorganisaties? Goede vraag! Het is namelijk een slimme manier om te besparen op je all-inclusive vakantie wanneer je met (jonge) kinderen reist. Elk van de bekende reisorganisaties in Nederland hanteert een eigen beleid, en hieronder nemen we je mee in de aanpak van enkele populaire touroperators: TUI, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon & Prijsvrij. Veel lees plezier!

Voorwaarden kinderkorting Spanje bij TUI

TUI maakt het boeken van een all inclusive vakantie naar Spanje inclusief kinderkorting lekker makkelijk voor jou. Hoe? Zodra je tijdens het boeken de leeftijden van je reisgezelschap hebt ingevuld, wordt de kinderkorting automatisch verrekend. Het mooie is dat je meteen een duidelijk overzicht krijgt van de prijzen per persoon, waarbij volwassenen en kinderen apart worden vermeld.

Zo zie je direct hoeveel voordeel je hebt. Let wel op: de korting varieert afhankelijk van de leeftijd van het kind en geldt alleen als het kind de kamer deelt met minstens één betalende volwassene. Eventuele kosten voor kinderbedjes zijn niet inbegrepen. De voorwaarden van TUI voor kinderkorting in Spanje in het kort:

  1. Voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 11 jaar.
    Ontvang maar liefst 100,- extra kinderkorting op zonovergoten vakanties en avontuurlijke verre reizen.
  2. Geniet van 50,- extra kinderkorting op speciaal geselecteerde stedentrips, of je nu per trein of vliegtuig reist.
  3. Ook op geselecteerde autovakanties ontvang je een mooie korting van 50,- per kind.

Voorwaarden kinderkorting Spanje bij Sunweb

Vakantie met kinderen is bij Sunweb een feest en net als TUI is Sunweb zeer transparant over de hoogte van de kinderkorting. Je kunt tijdens het boeken precies aangeven hoeveel kinderen van 2 tot 16 jaar en hoeveel baby’s van 0 tot 1 jaar meereizen. Na het selecteren van je vertrekdatum en vlucht krijg je een gedetailleerd overzicht van de kosten per volwassene, kind en baby te zien. Houd er rekening mee dat kinderen alleen korting krijgen wanneer er ook minimaal 2 volwassenen in dezelfde kamer verblijven.

Voordelig een vakantie in Spanje met kinderkorting boeken via Sunweb

Wanneer je accommodaties zoekt, is het handig om te weten dat veel van de accommodaties kinderbedjes beschikbaar hebben. Dit kun je gemakkelijk vinden onder het kopje ‘faciliteiten’ bij de specifieke accommodatie. Als je van plan bent om van deze voorziening gebruik te maken, is het essentieel om dit meteen bij je boeking door te geven. Je kunt dit eenvoudig aangeven tijdens stap 1 van het online boekingsproces. Het kinderbedje wordt dan direct aan je boeking toegevoegd. Handig dus! Houd er rekening mee dat voor het gebruik van kinderbedjes vaak kosten in rekening worden gebracht. Deze kosten dien je ter plaatse te betalen.

Soms bieden accommodaties in Spanje speciale kinderkortingen aan. Dit betekent dat één of meerdere kinderen korting krijgen op de totale reissom van een specifiek hotel of resort in Spanje. Je kunt deze kortingen bekijken op de website van Sunweb. Om de juiste prijs te zien, voer je simpelweg je reisgezelschap en de geboortedata van alle reizigers in. Zo verschijnt de correcte prijs in de prijstabel van de betreffende accommodatie.

Bij Sunweb begrijpen ze natuurlijk dat een vakantie met een baby speciale overwegingen met zich meebrengt. Voor baby’s tot 2 jaar (op de dag van vertrek) kan de prijs variëren afhankelijk van de geboekte vlucht of accommodatie. De exacte prijs voor de baby vind je in de prijstabel van de betreffende accommodatie. Wat ook handig is als je wel wat inspiratie kunt gebruiken is dat ze een ruim aanbod leuke en kindvriendelijke vakanties in Spanje aanbieden (inclusief kinderkorting!). Gebruik de ‘zoek en boek’-functie op de website en geef onder het kopje ‘kinderen’ aan wat voor jouw gezin belangrijk is. Zo krijg je accommodaties te zien die hierbij aansluiten.

In de meeste Spaanse accommodaties beschouwt Sunweb kinderen als gasten tot en met 11 jaar oud. Als jouw kind ouder is dan 11 jaar, wordt deze beschouwd als een volwassene. Het is echter belangrijk om te weten dat deze leeftijdsgrenzen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke accommodatie. Sunweb heeft hier geen directe invloed op, wél zorgen ze ervoor dat de informatie altijd duidelijk wordt gecommuniceerd bij het boeken.

Voorwaarden kinderkorting Spanje bij Vakantiediscounter

Bij Vakantiediscounter profiteer je eveneens van kinderkorting, maar hier zit een kleine twist in het verhaal. De hoogte van de korting wordt niet direct weergegeven op de factuur. In plaats daarvan wordt de totale reissom verdeeld over het aantal reizigers, waardoor het lijkt alsof kinderen dezelfde prijs betalen als volwassenen. De korting is echter al in de totaalprijs verwerkt maar het is niet één-op-één zichtbaar. Bij dé VakantieDiscounter bieden ze een uitgebreid assortiment aan vakanties in Spanje met kinderkorting t/m 16 jaar! Of het nu gaat om reizen die ze zelf samenstellen of reizen die worden uitgevoerd door gerenommeerde Nederlandse en Duitse reisorganisaties, kinderkortingen in Spanje zijn vaak beschikbaar: win-win!

Het belangrijkste om te begrijpen is dat elke reisorganisatie en elk hotel hun eigen kortingen en regels hanteert met betrekking tot de leeftijd voor kinderkortingen. Ze zijn hier graag open en eerlijk over: Hierdoor kan de vakantiediscounter geen vast bedrag of percentage noemen voor de kinderkorting. Ook bieden sommige hotels bieden alleen kinderkortingen voor specifieke kamertypes of als er minimaal twee betalende volwassenen deelnemen.

Bij dé VakantieDiscounter streven ze er altijd naar om jou de laagst beschikbare prijs aan te bieden. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat er geen kinderkorting van toepassing is, maar dat de reis toch voordeliger is dan dezelfde reis met kinderkorting. In dat geval kiezen ze uiteraard voor de meest voordelige optie, zodat jouw portemonnee zo min mogelijk wordt belast!

Lees ook ons uitgebreide artikelen met kinderkorting vakantie & kinderkorting Turkije. Bekijk direct welke aanbieders speciale kinderkortingen aanbieden voor deze landen!

Voordelig een vakantie in Spanje met kinderkorting boeken via de Vakantiediscounter

Hoe zie ik dan of de kinderkorting voor een hotel in Spanje is toegepast? Kinderkortingen kunnen soms verwarrend lijken, omdat ze niet altijd direct zichtbaar zijn tijdens het boekingsproces. Hoewel ze niet direct zichtbaar zijn, berekent de Vakantiediscounter deze wel degelijk door aan jou! Hoe doen ze dit dan precies? Achter de schermen wordt gekeken naar het aantal reizigers en de reissom per reiziger. Deze bedragen worden opgeteld en gedeeld door het totale aantal reizigers, wat kan leiden tot een ogenschijnlijk gelijke prijs voor kinderen en volwassenen. Echter, de korting is al in de totaalprijs verwerkt.

Laten we een voorbeeld nemen: Stel dat je met twee volwassenen reist, waarbij de prijs €400,- per persoon is, en met één kind, waarvoor de prijs €200,- is. Het totale bedrag is €1.000,-. Bij hen zal je dan een prijs van €333,- per persoon zien staan. De kinderkorting is dus wel degelijk in de totaalprijs inbegrepen. In de toekomst wil de Vakantiediscounter dit proces verduidelijken, omdat het nu een beetje een ‘vaag’ begrip is.

Voorwaarden kinderkorting Spanje bij Prijsvrij

Prijsvrij houdt het toepassen van kinderkortingen simpel en transparant. Vul gewoon de details van je reisgezelschap in, inclusief geboortedata, en de website past automatisch eventuele kinderkortingen toe. Je krijgt geen specifieke prijzen te zien voor volwassenen en kinderen, alleen een totaalbedrag. Dit kan minder overzichtelijk zijn, maar het bespaart je in ieder geval geld!

Een extra fijne bijkomstigheid is dat de allerkleinsten in Spanje vaak gratis kunnen verblijven. Dat betekent dat je zorgeloos kunt genieten van een onvergetelijke vakantie met het hele gezin in Spanje!

Voordelig een vakantie in Spanje met kinderkorting boeken via Prijsvrij

Maar hoe zit het nu precies met die baby- en kinderkortingen? Voor baby’s gelden doorgaans speciale, gereduceerde tarieven. In sommige gevallen hoef je zelfs helemaal niets te betalen voor de kleintjes. Bij veel luchtvaartmaatschappijen worden reizigers ingedeeld in tariefgroepen: baby’s (tot 2 jaar), kinderen (2 tot 12 jaar) en volwassenen (vanaf 12 jaar).

Deze kortingen worden automatisch toegepast en zijn duidelijk vermeld in de gedetailleerde prijsopgave wanneer je een vakantie selecteert. Het mooie is dat deze kinderkortingen voor Spanje meestal gelden als er minimaal 2 volwassenen op dezelfde kamer verblijven.

Voorwaarden kinderkorting Spanje bij Corendon

Bij Corendon maken ze jouw droomvakantie naar Spanje werkelijkheid en kun je profiteren van aantrekkelijke kinderkortingen op talloze bestemmingen. Bij Corendon geldt de kinderkorting wanneer een kind met twee volwassenen in één kamer verblijft. De exacte korting varieert per resort, maar is altijd verwerkt in de kamerprijs van familiekamers en quadrooms. Hoewel de kortingen niet apart worden vermeld, zijn ze wel opgenomen in de totale reissom, verdeeld over het aantal reizigers, ongeacht hun leeftijd

Voordelig een vakantie in Spanje met kinderkorting boeken via Corendon

Wat Corendon in onze ogen heel goed doet is dat ze een speciale reeks vakanties hebben samengesteld onder de noemer 4KIDS. Bij de 4KIDS vakanties draait alles om waterpret, speelplezier, kindvriendelijke accommodaties en ruime familieappartementen. Hierbij profiteer je van aantrekkelijke kinderkortingen en heb je direct een kindvriendelijke accommodatie in Spanje te pakken!

De hoogte van deze korting varieert per accommodatie en wordt niet altijd expliciet weergegeven op de website. Echter, we willen nogmaals benadrukken dat deze kinderkortingen reeds zijn verwerkt in de totale reissom, houdt hier dus rekening mee! Dit betekent dat je niet de volledige prijs betaalt voor het verblijf van je kind.

Dus, of je nu bij TUI, Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen, Sunweb of Corendon boekt, er zijn altijd manieren om te profiteren van kinderkorting en zo je vakantie nog voordeliger te maken. Succes met boeken van jouw all inclusive vakantie naar Spanje met kinderkorting!

Top 4 touroperators met kinderkorting

Laat je inspireren door onze meest gelezen blogs