Logo warme bestemmingen

Tips kinderkorting vakanties

Boek direct een vakantie met kinderkorting!

Kinderkorting vakanties: waar voordelig boeken?

Op zoek naar een voordelige vliegvakantie met kinderkorting tot 16 jaar? Dan ben je op de juiste plek beland, want wij delen graag onze inzichten met je! Ontdek hoe je met kinderkorting kunt genieten van een zorgeloze vliegvakantie met het hele gezin. Per reisaanbieder nemen we je mee in de wereld van kinderkortingen, zodat je optimaal kunt profiteren van je vakantiebudget. Lees verder om te ontdekken hoe een vakantie met kinderkorting werkt, hoe je eenvoudig kunt boeken en waar je de beste deals vindt.

Hoe werkt een vakantie met kinderkorting?

Een kinderkorting vakantie is een bijzondere aanbieding voor gezinnen die op vakantie gaan en graag wat geld willen besparen. De hoogte van de korting hangt af van de leeftijd van het kind en de gekozen accommodatie, en is beschikbaar voor baby’s (0-1 jaar) en kinderen (2-16 jaar). Bij de meeste all-inclusive reizen kun je rekenen op aanzienlijke kortingen, waardoor het mogelijk wordt om met het hele gezin op vakantie te gaan zonder je budget te overschrijden.

Om je een idee te geven van hoeveel je kunt besparen, hebben we een vergelijking gemaakt tussen verschillende reisaanbieders zoals TUI, Corendon, Sunweb, Prijsvrij en gekeken naar de hoogte van de kinderkorting. Voor verschillende kindvriendelijke hotels in Turkije, zoals Aska Lara Resort, Delphin Imperial en Royal Dragon Hotel, was de kinderkorting voor kinderen tot 16 jaar bij alle aanbieders minimaal €399. Voor de allerkleinsten (0-1 jaar) bedroeg dit gemiddeld ongeveer €650,-. Het is logisch dat de korting voor deze leeftijdsgroep hoger is, aangezien kinderen in deze leeftijdscategorie weinig consumeren.

Top 4 reisaanbieders met kinderkorting vliegvakanties

Hoe boek je een kinderkorting vakantie?

Op zoek naar een vliegvakantie met kinderkorting tot 16 jaar? Het regelen van zo’n vakantie is een fluitje van een cent! Reisaanbieders maken het je zo eenvoudig mogelijk: tijdens het boekingsproces geef je simpelweg de leeftijd en geboortedata van de reizigers door, en voilà, de magie gebeurt vanzelf. De juiste kortingen worden automatisch toegepast op de totaalprijs, zodat je meteen ziet hoeveel je bespaart.

Elk gezin is uniek, en daarom bieden reisaanbieders vaak de mogelijkheid om je voorkeuren aan te geven. Wil je gezellig met het hele gezin op één kamer verblijven, of geef je de voorkeur aan meerdere kamers of appartementen? Geen zorgen! Ze passen de prijsopgave precies aan op jouw specifieke situatie, inclusief die geweldige kinderkorting. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je met een gerust hart jouw droomvakantie boeken. Handig toch?

Weet je nu al dat je met je gezin naar Turkije of Spanje op vakantie gaat met het hele gezin? Lees ook ons uitgebreide artikelen met “Turkije kinderkorting t/m 16 jaar” & “Spanje kinderkorting“. Bekijk direct welke aanbieders speciale kinderkortingen aanbieden voor deze landen!

Korting voor kids: zo werkt het bij Nederlandse reisaanbieders

Hoe zit het eigenlijk met die kinderkorting bij de Nederlandse reisorganisaties? Goede vraag! Het is namelijk een slimme manier om te besparen op je all-inclusive vakantie wanneer je met (jonge) kinderen reist. Elk van de bekende reisorganisaties in Nederland hanteert een eigen beleid, en hieronder nemen we je mee in de aanpak van enkele populaire touroperators: TUI, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon & Prijsvrij. Veel lees plezier!

Voorwaarden kinderkorting vakanties bij TUI

TUI maakt het boeken vliegvakanties met kinderkorting tot 16 jaar lekker makkelijk voor jou. Hoe? Zodra je tijdens het boeken de leeftijden van je reisgezelschap hebt ingevuld, wordt de kinderkorting automatisch verrekend. Het mooie is dat je meteen een duidelijk overzicht krijgt van de prijzen per persoon, waarbij volwassenen en kinderen apart worden vermeld.

Zo zie je direct hoeveel voordeel je hebt. Let wel op: de korting varieert afhankelijk van de leeftijd van het kind en geldt alleen als het kind de kamer deelt met minstens één betalende volwassene. Eventuele kosten voor kinderbedjes zijn niet inbegrepen. De voorwaarden van TUI voor kinderkorting in het kort:

  1. Voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 11 jaar.
    Ontvang maar liefst 100,- extra kinderkorting op zonovergoten vakanties en avontuurlijke verre reizen.
  2. Geniet van 50,- extra kinderkorting op speciaal geselecteerde stedentrips, of je nu per trein of vliegtuig reist.
  3. Ook op geselecteerde autovakanties ontvang je een mooie korting van 50,- per kind.

Voorwaarden kinderkorting vakanties bij Sunweb

Een vakantie met kinderen is bij Sunweb een feest als we kijken naar transparantie en de hoogte van de kinderkorting. Net als bij TUI, streven ze ernaar om volledig transparant te zijn over onze kinderkortingen. Wanneer je je vakantie boekt bij Sunweb, kun je eenvoudig aangeven hoeveel kinderen tussen de 2 en 16 jaar en hoeveel baby’s van 0 tot 1 jaar er meereizen. Na het selecteren van je vertrekdatum en vlucht, krijg je een gedetailleerd overzicht van de kosten per volwassene, kind en baby te zien. Het is goed om te weten dat kinderen alleen korting krijgen wanneer er minimaal 2 volwassenen in dezelfde kamer verblijven.

Voordelig een vakantie met kinderkorting boeken via Sunweb

Bij het zoeken naar accommodaties is het handig om te weten dat veel van de hotels kinderbedjes beschikbaar hebben. Je kunt deze informatie gemakkelijk vinden onder het kopje ‘faciliteiten’ bij de specifieke accommodatie. Als je van plan bent om van deze voorziening gebruik te maken, is het essentieel om dit meteen bij je boeking door te geven. Tijdens stap 1 van het online boekingsproces kun je aangeven dat je een kinderbedje nodig hebt, en deze wordt dan direct aan je boeking toegevoegd. Gemakkelijk toch? Let wel op dat voor het gebruik van kinderbedjes vaak ter plaatse extra kosten in rekening worden gebracht.

Soms bieden accommodaties in  speciale kortingen voor kinderen aan, wat betekent dat één of meerdere kinderen korting krijgen op de totale reissom van een bepaald hotel of resort.  Je kunt deze kortingen eenvoudig bekijken op onze website. Om de exacte prijs te zien, voer je gewoon je reisgezelschap en de geboortedata van alle reizigers in. Zo verschijnt de juiste prijs in de prijstabel van de betreffende accommodatie.

Bij Sunweb begrijpen ze ook dat een vakantie met een baby extra overwegingen met zich meebrengt. Voor baby’s tot 2 jaar (op de dag van vertrek) kan de prijs variëren, afhankelijk van de geboekte vlucht of accommodatie. De exacte prijs voor de baby is te vinden in de prijstabel van de betreffende accommodatie. Bovendien bieden ze een ruim aanbod aan leuke en kindvriendelijke vakanties (inclusief kinderkorting!). Gebruik gewoon de ‘zoek en boek’-functie op onze website en geef onder het kopje ‘kinderen’ aan wat voor jouw gezin belangrijk is. Zo krijg je accommodaties te zien die perfect bij jullie passen.

In de meeste Turkse accommodaties beschouwen we kinderen als gasten tot en met 11 jaar oud. Als jouw kind ouder is dan 11 jaar, wordt deze beschouwd als een volwassene. Het is belangrijk om te weten dat deze leeftijdsgrenzen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke accommodatie. Sunweb heeft hier geen directe invloed op, maar we zorgen er altijd voor dat deze informatie duidelijk wordt gecommuniceerd tijdens het boekingsproces.

Bij Sunweb staan ze klaar om je te helpen genieten van een zorgeloze gezinsvakantie met de beste kinderkortingen. 

Voorwaarden kinderkorting vakanties bij Vakantiediscounter

Bij Vakantiediscounter profiteer je eveneens van kinderkorting, maar hier zit een kleine twist in het verhaal. Bij Vakantiediscounter hebben ze een interessante benadering van kinderkorting. Het verschil zit hem in de manier waarop ze de korting toepassen. In plaats van de korting direct op de factuur te vermelden, verdelen ze de totale reissom evenredig over het aantal reizigers, waardoor het lijkt alsof kinderen dezelfde prijs betalen als volwassenen. Maar laat je niet misleiden, de korting is al in de totaalprijs verwerkt, alleen niet één-op-één zichtbaar.

Bij dé VakantieDiscounter bieden ze een uitgebreid assortiment aan vakanties met kinderkorting tot 16 jaar! Of het nu gaat om reizen die ze zelf samenstellen of reizen die worden uitgevoerd door gerenommeerde Nederlandse en Duitse reisorganisaties, kinderkortingen in Turkije zijn vaak beschikbaar. Het is een win-win situatie!

Het belangrijkste om te begrijpen is dat elke reisorganisatie en elk hotel hun eigen kortingen en regels hanteert met betrekking tot de leeftijd voor kinderkortingen. Ze zijn hier graag open en eerlijk over: dit betekent dat we geen vast bedrag of percentage kunnen noemen voor de kinderkorting. Bovendien bieden sommige hotels alleen kinderkortingen voor specifieke kamertypes of wanneer er minimaal twee betalende volwassenen deelnemen.

Bij dé VakantieDiscounter streven ze er altijd naar om jou de laagst beschikbare prijs aan te bieden. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat er geen kinderkorting van toepassing is, maar dat de reis toch voordeliger is dan dezelfde reis met kinderkorting. In dat geval kiezen ze uiteraard voor de meest voordelige optie, zodat jouw portemonnee zo min mogelijk wordt belast!

Voordelig een vakantie met kinderkorting boeken via de Vakantiediscounter

Vakanties met kinderkorting kunnen soms verwarrend lijken, omdat ze niet altijd direct zichtbaar zijn tijdens het boekingsproces. Maar wees gerust, ze passen de korting wel degelijk toe! Achter de schermen kijkt de Vakantiediscounter naar het aantal reizigers en de reissom per reiziger. Deze bedragen worden opgeteld en gedeeld door het totale aantal reizigers, wat kan resulteren in een ogenschijnlijk gelijke prijs voor kinderen en volwassenen. De korting is echter al in de totaalprijs verwerkt.

Laten we een voorbeeld nemen: Stel dat je met twee volwassenen reist, waarbij de prijs €400,- per persoon is, en met één kind, waarvoor de prijs €200,- is. Het totale bedrag is €1.000,-. Bij ons zal je dan een prijs van €333,- per persoon zien staan. De vakantie met kinderkorting is dus wel degelijk in de totaalprijs inbegrepen. In de toekomst willen ze dit proces nog verduidelijken, omdat ze begrijpen dat het nu wat verwarrend kan zijn.

Voorwaarden kinderkorting vakanties bij Prijsvrij

Prijsvrij houdt het toepassen van kinderkortingen eenvoudig en helder.  Vul simpelweg de gegevens van je reisgezelschap in, inclusief de geboortedata, en de website past automatisch eventuele kinderkortingen toe. Je ziet geen afzonderlijke prijzen voor volwassenen en kinderen, alleen een totaalbedrag. Hoewel dit minder gedetailleerd lijkt, levert het je in ieder geval een besparing op!

Een extra voordeel is dat de allerkleinsten vaak kosteloos kunnen verblijven (0 tot 2 jaar). Dit betekent dat je onbezorgd kunt genieten van een onvergetelijke gezinsvakantie!

Voordelig een vakantie met kinderkorting boeken via Prijsvrij

Maar hoe werken die kortingen voor baby’s en kinderen nu precies? Baby’s profiteren meestal van speciale, gereduceerde tarieven. In sommige gevallen hoef je zelfs helemaal niets te betalen voor de allerkleinsten. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren tariefgroepen: baby’s (tot 2 jaar), kinderen (2 tot 12 jaar) en volwassenen (vanaf 12 jaar).

Deze kortingen worden automatisch toegepast en zijn duidelijk vermeld in de gedetailleerde prijsopgave wanneer je een vakantie selecteert. Het mooie is dat deze kinderkortingen Turkije meestal gelden als er minimaal 2 volwassenen op dezelfde kamer verblijven.

Voorwaarden kinderkorting vakanties bij Corendon

Bij Corendon maken ze jouw droomvakantie werkelijkheid en kun je profiteren van aantrekkelijke kinderkortingen op talloze bestemmingen. Bij Corendon wordt kinderkorting toegepast wanneer een kind samen met twee volwassenen in één kamer verblijft. De specifieke korting kan variëren per resort, maar is altijd al verrekend in de prijs van familiekamers en quadrooms. Hoewel deze kortingen niet afzonderlijk worden vermeld, zijn ze opgenomen in het totale reissombedrag en worden verdeeld over alle reizigers, ongeacht hun leeftijd.

Voordelig een vakantie met kinderkorting boeken via Corendon

Wat Corendon in onze ogen heel goed doet is dat ze een speciale reeks vakanties hebben samengesteld onder de noemer 4KIDS. Bij de 4KIDS vakanties draait alles om waterpret, speelplezier, kindvriendelijke accommodaties en ruime familieappartementen. Hierbij geniet je van aantrekkelijke kinderkortingen en kies je direct voor een kindvriendelijke accommodatie, waar ter wereld je ook naartoe wilt!

De omvang van deze korting kan variëren per accommodatie en wordt mogelijk niet altijd duidelijk weergegeven op de website. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat deze kinderkortingen reeds zijn opgenomen in de totale reissom. Houd hier dus rekening mee! Dit betekent dat je niet de volledige prijs betaalt voor de accommodatie van je kind.

Dus, of je nu boekt bij TUI, Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen, Sunweb, Corendon of andere aanbieders, er zijn altijd mogelijkheden om te profiteren van kinderkorting en zo je vakantie nog voordeliger te maken. Succes met het boeken van jouw all-inclusive vakantie met kinderkorting, waar je ook naartoe gaat!

Top 4 reisaanbieders met kinderkorting vliegvakanties

Laat je inspireren door onze meest gelezen blogs